30 години от падане на Берлинската стена догодинаНа 3 октомври

...
 30 години от падане на Берлинската стена догодинаНа 3 октомври
Коментари Харесай

Германия забрави годишнината от обединението си


 30 години от рухване на Берлинската стена следващата година

На 3 октомври 2020 година се навършват 30 години от обединяването на Германска демократична република и Федерална Република Германия и страната възнамерява да посрещне юбилея с огромни празненства. Германското министерство на вътрешните работи обаче не запомнило за тази годишнина и пропуснало да заложи подготовката и защитата на тържествата в бюджета си, поради което се наложило незабавно да помоли да му бъдат отпуснати в допълнение 61 милиона евро.

Случаят е без казус в историята на федералната република и министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер отнесе огромна доза насмешки от медиите. Чиновници от министерството се обърнали с молба за пари към министерството на финансите с аргумента, че е излязло ненадейно събитие, което би трябвало да се възнамерява в допълнение.

Годишнината обаче не може да се окачестви като изненада, разяснява „ Зюддойче цайтунг “. Въпреки това финансовото министерство е откликнало на молбата и е подсигурило транша от 61 милиона. 30 милиона са нужни още тази година, останалите 31 милиона ще бъдат изхарчени за организацията следващата година.

Бюджетът за 2019 година бе признат още предходната година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР